A apărut zăporul pe râul Bistriţa

Social

Fenomenul de zăpor a reapărut pe râul Bistriţa, din noaptea de duminică spre luni, odată cu scăderea temperaturilor sub zero grade.

Coada lacului Izvorul Muntelui, la circa 4 kilometri în aval de viaductul din localitatea Poiana Largului, este îngheţată, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Irina Popa.

Tronsonul prezintă, pe o distanţă de 3 kilometri, aglomerări de gheţuri cu grosimi de până la un metru.

De asemenea, de la barajul din localitatea Topoliceni şi până la podul din localitatea Săvineşti, râul Bistriţa prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi de până la 1,5 metri pe o distanţă de 3,5 kilometri.

Pe acelaşi tronson sunt ochiuri şi canal dezgheţat cu lăţimi de până la 10 metri în proporţie de 80% din suprafaţa apei.

Din amonte, pe râul Bistriţa curge apă amestecată cu gheaţă în proporţie de circa 50%.

În noaptea de 31 decembrie 2002, din cauza creşterii bruşte a temperaturii într-un interval de câteva zile, o parte din zăporul format pe Bistriţa s-a dislocat şi a inundat sute de gospodării din Farcaşa şi Poiana Teiului, iar trei tineri au murit înecaţi după ce cabana în care se aflau a fost distrusă de sloiurile de gheaţă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.