Cursuri gratuite în diagnoză auto pentru angajații din județul Neamț

Social

În perioada Septembrie – Octombrie 2022 urmează să se demareze cursuri de inițiere în „Diagnoză Auto” în județul Neamț. Cursurile sunt organizate în cadrul proiectului PRO CALIFICARE, implementat de Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) (Beneficiar), în parteneriat cu Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL (CCSE).

Pentru a vă putea înscrie la cursuri, trebuie îndepliniți următoarele condiții:

 • să aveți un loc de muncă (inclusiv PFA sau II)
 • să aveți vârsta între 25 și 65 de ani
 • să aveți domiciliul sau reședința în regiunile Nord-Est, Sud Muntenia sau Sud-Est.

Cursurile în „Diagnoză Auto” sunt utile atât pentru persoanele ce lucrează deja în domeniul reparațiilor auto, dar și persoanelor ce doresc să își schimbe domeniul de activitate.

Specialiștii în piața muncii au evidențiat faptul că service-urile auto din România au o cerere crescută de angajați / candidați pregătiți și calificați. Astfel, obținerea unei certificări în domeniu poate fi oportună pentru găsirea unui loc de muncă avantajos în sectorul auto.

Cursurile de „Diagnoză Auto” ce vor fi organizate în cadrul proiectului PRO CALIFICARE sunt de inițiere, având o durată totală de 60 de ore și vor conține o parte teoretică și una practică.

Cursurile sunt complet gratuite și sunt certificate ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări).

Participanții la cursuri vor dobândi cunoștințe și competențe specifice domeniului mecanicii auto:

 • Înțelegerea electricității
 • Funcționarea sistemelor mecatronice
 • Modul de funcționare al senzorilor
 • Acuatorii sistemelor mecatronice
 • Moduri de diagnosticare și testare
 • Utilizarea echipamentelor de testare
 • Interpretarea valorilor electrice etc.

Cursurile vor fi desfășurate de formatori cunoscuți cu experiență vastă în domeniu, utilizând modele și materiale de curs special pregătite. De asemenea, participanții la cursuri vor avea posibilitatea să testeze cele învățate direct pe o mașină model, cu simulare de diverse erori tehnice.

La finalizarea cursurilor se va da un examen, iar absolvenții cursului vor obține o certificare oficială ANC.

Pentru a vă înscrie la curs, puteți urma următorii pași:

 1. Completați formularul din partea dreaptă a paginii de la adresa https://www.inscriere-pro-calificare.ro/ pentru a transmite datele dumneavoastră de contact experților din cadrul proiectului;

Un expert din cadrul proiectului vă va contacta în cel mai scurt timp pentru a verifica dacă îndepliniți condițiile de eligibilitate și pentru a vă asista în realizarea dosarului de candidatură pentru participarea la proiect. Dosarul

 1. de candidatură va include mai multe documente: formular de înscriere, declarații, copii carte de identitate, copii diplome de studii etc.;
 2. Rămâneți în contact cu experții din proiect pentru a fi ținuți la curent cu privire la stadiul de organizare al grupelor de curs – locația și perioada acestora vor fi alese în funcție de înscrieri.

Grupele pentru cursurile de diagnoză auto sunt încă în procesul de a fi realizate, iar înscrierile sunt încă deschise. Totuși, se estimează că cel puțin o grupă de curs se va realiza în perioada septembrie – octombrie 2022 în Neamț.

Alte cursuri organizate în cadrul proiectului PRO CALIFICARE sunt:

 • Competente antreprenoriale – curs de specializare, 40 ore;
 • Competente digitale de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere – curs de specializare, 80 ore;
 • Competente informatice – curs de initiere, 40 ore;
 • Lucrator in comert – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
 • Peisagist Floricultor – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
 • Sudor electric – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
 • Lucrator finisor pentru constructii – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
 • Patiser – curs de calificare nivel 2, 360 ore;

Cursurile de formare profesională au mai multe beneficii pentru cursanți – vă ajută la actualizarea și dezvoltarea cunoștințelor necesare la locul de muncă, la o bună dezvoltare în carieră, la cunoașterea noilor tendințe din domeniu etc. În plus, cursurile vă pot ajuta să căpătați noi oportunități pe piața muncii: găsirea unui loc de muncă mai bun, avansarea profesională, un salariu mai bun etc. Toate persoanele ce se înscriu în proiect vor beneficia și de consiliere profesională și tutorat.

Ștefan Cosmin – Expert informare

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România

www.ptir.ro

E-mail: cosmin.stefan@ptir.ro

Pagina Facebook proiect: www.facebook.com/pro.calificare Înscriere proiect / cursuri de formare GRATUITE: https://www.inscriere-pro-calificare.ro/

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe FacebookInstagram, YouTube , TikTok .