Copiii de gimnaziu din regiunea NORD-EST se întrec în proiecte digitale la CODE Kids FEST 2020

Divertisment

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în parteneriat cu Biblioteca Municipală „Radu Rosetti“ Onești și cu sprijinul Fundației Progress, organizează CODE Kids FEST 2020 – Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru copii, în data de 12 noiembrie 2020, între orele 14:00 – 16:00, în format on-line.

Pentru a încuraja iubitorii de tehnologie și experimente ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), pentru a crește gradul de educație și pentru a contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor din mediul rural și urban mic, Biblioteca Județeană ”G.T. Kirileanu” Neamț, împreună cu Fundația Progress au pregătit un nou format de eveniment: CODE Kids FEST 2020 – Târg Online de Știință și Tehnologie pentru Copii.

Proiecte din sfera științei și a tehnologiei, create de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, vor putea fi văzute la standurile virtuale din zona EXPO a târgului. Târgul Regional de Știință și Tehnologie reunește copii și bibliotecari din Neamț, Bacău și Galați, trei dintre cele 19 județe din România unde se desfășoară proiectul ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”.

Cu emoții, dar și curaj copiii din cluburile participante sunt gata să le arate invitaților și membrilor juriului proiectele digitale la care au lucrat. Micii coderi sunt încrezători că aceștia sunt doar primii pași în programarea viitorului.

„ 2020 este anul provocărilor, iar situațiile întâlnite ne-au demonstrat că activitățile pe care le derulăm la bibliotecă, și nu numai, depind într-o proporție uriașă de tehnologia avansată. Acest lucru nu ne-a oprit, ci ne-a dat curajul să trecem peste obstacole, să ne adaptăm și să continuăm să #rescriemviitorulcopiilor“, precizează prof. Mihaela Mereuță, director-manager al Bibliotecii Județene „G.T. Neamț“, care organizează evenimentul.

„ Târgurile de Știință și Tehnologie CODE Kids FEST 2020 încununează munca de doi ani a copiilor din cadrul proiectului CODE Kids. Au muncit mult, au petrecut peste 200 de ore în care au scris linii de cod, în care au lucrat la proiectele pe care le prezintă la acest târg. Merită să vedem în ce proiecte și-au investit creativitatea și cunoștințele tehnice, să le sărbătorim evoluția și să-i sprijinim în continuare în procesul de învățare“, explică Ovidiu Ana, manager de proiect CODE Kids Fundația Progress.

Deschiderea oficială a evenimentului va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Biliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț – Biblioteca Judeteana „G.T. Kirileanu” Neamţ.

Despre Fundația Progress

Fundația Progress este un ONG înființat în anul 1996, care pilotează inițiative locale în domeniul educației, (e-) incluziunii și dezvoltării comunitare. „Folosim bibliotecile publice ca hub-uri de învățare pe tot parcursul vieții și centre de inovație socială. Contribuim la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a indivizilor și grupurilor vulnerabile și ajutăm oamenii să fie mai puternici prin educație, tehnologie și cercetare“, declară Ovidiu Ana, manager de proiect CODE Kids Fundația Progress.

Despre CODE Kids

Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice“ este dezvoltat de Fundația Progress și are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 2.000 de copii, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, sunt încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Proiectul CODE Kids se desfășoară în prezent în bibliotecile publice din 19 județe ale României și din localități rurale din Republica Moldova.

Despre Simplon România

Simplon România creează programe educaționale împreună cu partenerii săi: companii, asociații, fundații și instituții publice care susțin dezvoltarea competențelor digitale și tehnice, cu scopul de a pregăti toate categoriile de vârstă, din cele mai diverse medii sociale pentru viitor și transformarea digitală a României. Simplon România oferă training-uri pentru persoane din categorii dezavantajate, servicii de transformare digitală, evenimente și activități pentru companii care cred în responsabilitatea socială.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.