Expoziție de pictură “MEMORIE ȘI VIS” Ammar Alnahhas Farouk Alnahhas

Divertisment

Pe simezele Muzeului de Artă Piatra-Neamț, un nou proiect de artă
contemporană va încânta publicul nemțean. “Memorie și vis” este un proiect expozițional cu influențe orientale. Artistul, de origine sirian, Ammar Alnahhas este sculptor și pictor. A studiat sculptura la Universitatea din Damasc, apoi s-a stabilit în România din 2006. Aici a început să picteze, “succesul său fiind evident nu doar la Bucureşti unde a expus pe simezele Bibliotecii Naţionale a României şi în galerii prestigioase dar şi în alte centre culturale importante ale ţării.” (Cleopatra Lorinţiu)

Stilul lui Ammar Alnahhas este unic și inconfundabil, influențat de memoria spațiului oriental, de amintiri și vise, însă, “limbajul artistic realizat de Ammar Alnahhas este universal, se adresează celor ce iubesc arta și omenirea.” (Marius Tița). La Piatra-Neamt, alături de artist este invitat să expună, Farouk Alnahhas,tatăl artistului, prezent în expoziție cu lucrări de ceramică mică.
Ammar Alnahhas, membru al Asociației de Arte Plastice din Siria a
organizat expoziții personale la Muzeul de Artă Bacău (2018), Muzeul de Artă Ploiești (2016), la galeriile de Artă din București, dar și în Madrid, Spania (2004).

A participat cu lucrări în expoziții de grup ca Djerba DREAM, proiect internațional desfășurat în insula tunisiană Djerba, cu participarea a peste 50 de artiști din întreaga lume (2018), și în proiectul internațional, SFAX, Tunisia (2016). S-a alăturat artiștilor din Tabăra Internațională de Arte Plastice, expoziția “Instantanee medievale”, Burghostel, Sighișoara, România (2014), și a fost prezent în Expoziția “Atitudini Contemporane”, ediția a V-a 2012, Salonul Național de Artă Plastică,Ploiești (2012). În cadrul Expoziției ”Vechiul Damasc”, Damasc, Siria (2006) a primit Trofeul CHEIA VECHIULUI DAMASC și Premiul Salonului  VECHIUL DAMASC, pentru pictură.
Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 12 august la ora 17.00, în
curtea interioară a Muzeului de Artă, cu respectarea măsurilor prevăzute de situația actuală de stare de alertă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.