În județul Neamț rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020 (după soluționarea contestațiilor) este de 66.95%.

Social

Rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare),înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 66.95%. 

Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 71.17%, iar pentru promoțiile anterioare, rata de promovare, este de 37.22%
Astfel, din totalul celor 3649 de candidați prezenți, au promovat 2.443 de candidați: 2.274 candidați aparțin promoției 2020, iar 169 provin din promoțiile anterioare.
Numărul mediilor de 10 (zece) a crescut la 3 (Colegiul Național “Petru Rareș”, Municipiul Piatra Neamț – 2 și Colegiul Național “Roman-Vodă”, Municipiul Roman – 1).
Dintre cei 3.816 de candidați înscriși, s-au prezentat 3.195 de candidați din promoția curentă, respectiv 454 de candidați din promoțiile anterioare.
Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

La etapa specială a examenului de Bacalaureat nu s-au consemnat situații care să determine organizarea probelor scrise pentru absolvenți ai clasei a XII-a/a XIII-a din județul Neamț.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.