Internările în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ au fost limitate

Social

Internările de zi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ au fost reduse la jumătate, potrivit informaţiilor furnizate într-o conferinţă de presă de managerul interimar al unităţii medicale, Toader Mocanu.

De asemenea, în spital vor fi internate doar cazurile grave, respectiv pacienţii care au risc de deces în 24 de ore. Totodată, în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a fost amenajat un cort unde personalul unităţii efectuează triajul pacienţilor cu diverse probleme.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a declarat că va convoca o şedinţă extraordinară a CJ, în care se va face o rectificare bugetară pentru alocarea unei sume de peste 3 milioane de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

“Vom face achiziţia unui sistem real-time pentru teste de coronavirus, ca să nu mai stăm după Iaşi. Vom achiziţiona 4 ventilatoare, 8 monitoare de funcţii, 8 paturi ATI. Suplimentăm suma solicitată pentru medicamente de la 300.000 la 800.000 lei şi alocăm 900.000 lei pentru dezinfectanţi”, a declarat Ionel Arsene.   Preşedintele CJ Neamţ a adăugat că va fi alocată şi suma necesară pentru achiziţia a două izolete şi 50 de filtre pentru pacienţi, având în vedere că singura izoletă de la ISU Neamţ nu mai este funcţională. Alţi 1,7 milioane lei vor fi alocaţi spitalului pentru cheltuieli de personal, pentru a putea fi făcute angajări fără concurs, pentru maxim 6 luni.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ dispune, la Secţia de Boli Infecţioase, de 50 de paturi care pot fi alocate pacienţilor suspecţi sau bolnavi de coronavirus. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.