Un nou manager interimar la Spitalului Judeţean Piatra-Neamț, al cincilea în două luni

Social

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a anunţat, joi, că a numit un nou manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Economistul Marius Ghineţ, care fusese numit vinerea trecută prin ordin al ministrului Sănătăţii, a fost înlocuit cu doctorul Silviu Verzea.

“Domnul Verzea este unul dintre cei mai respectaţi medici chirurgi, cu titlul de doctor în ştiinţe medicale, a profesat la Spitalul Militar Central din Bucureşti, este tânăr şi foarte determinat să îşi folosească toată experienţa şi priceperea în a depăşi cu bine situaţia de criză generată de coronavirus”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ionel Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a adăugat că i-a solicitat noului manager interimar să desemneze directorul medical, directorul de îngrijiri şi directorul financiar.

Doctorul Silviu Verzea este al cincilea manager interimar al spitalului din ultimele două luni. Iniţial, preşedintele CJ Neamţ l-a numit manager interimar pe economistul Toader Mocanu, dar acesta a demisionat după două săptămâni. În locul său, preşedintele CJ Neamţ l-a numit pe doctorul Florin Apostoaie, trimis în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene. Doctorul Florin Apostoaie a fost schimbat din funcţie prin ordin al ministrului Sănătăţii, după ce atributul numirii managerilor a trecut la Ministerul Sănătăţii. În funcţia de manager interimar a fost numită doctoriţa Daniela Marcoci. La finalul celor 30 de zile de interimat, Marcoci nu a dorit să rămână pe funcţie astfel că, vinerea trecută, a fost numit economistul Marius Ghineţ. Acesta fusese, anterior numirii, director de logistică al societăţii Publiserv, aflată în subordinea Primăriei Piatra-Neamţ.

Pentru că familia sa administrează o firmă de pompe funebre, numirea sa ca manager interimar al spitalului, pentru 30 de zile, a declanşat reacţii adverse din partea preşedintelui CJ Neamţ şi a filialei PSD.

Odată cu revenirea deciziei de numire a managerilor spitalelor la autorităţile locale, preşedintele CJ Neamţ l-a demis pe Marius Ghineţ din funcţie şi l-a numit pe doctorul Silviu Verzea.

În cele trei zile cât a fost managerul interimar al spitalului, Marius Ghineţ a publicat pe site-ul unităţii toate contractele unităţii sanitare din perioada stării de urgenţă, a anulat taxa de 10 lei pe zi aplicată părinţilor care stau internaţi cu copiii bolnavi şi a adăugat 200 de cadre medicale pe lista celor care primesc bonusul de 2.500 lei pentru că intră în contact cu pacienţii COVID-19. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.