Conducerea Spitalului Judeţean a eliminat taxa aplicată părinţilor internaţi cu copiii infectaţi cu Covid-19

Social

Taxa de 10 lei pe zi aplicată părinţilor care se internează alături de copiii lor infectaţi cu Covid-19 a fost eliminată, începând de marţi, de noua echipă managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Managerul interimar al unităţii sanitare, Marius Ghineţ, a declarat într-un comunicat de presă, remis AGERPRES, că în urma unei analize de impact financiar se va decide dacă taxa poate fi desfiinţată pentru toate afecţiunile.

O altă măsură luată de noua echipă managerială se referă la completarea listei cu personalul care primeşte stimulentul de risc, cu încă 200 de cadre medicale.

Astfel, lista are în momentul de faţă 1.170 de cadre medicale care trebuie să primească stimulentul de 500 de euro.

„Prioritatea echipei de conducere o constituie asigurarea celor mai bune condiţii pentru desfăşurarea unui act medical de calitate, în beneficiul pacienţilor”, a declarat managerul interimar al spitalului, Marius Ghineţ.

Marius Ghineţ a fost numit mananger interimar la sfârşitul săptămânii trecute, după ce fostul manager nu a dorit prelungirea mandatului.

De profesie economist, Marius Ghineţ a fost până vinerea trecută director de logistică al societăţii Publiserv, aflată în subordinea Primăriei Piatra-Neamţ.

Pentru că familia sa administrează o firmă de pompe funebre, numirea sa pentru 30 de zile ca manager interimar al spitalului a declanşat reacţii adverse din partea PSD. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.