Evenimente organizate de IȘJ Neamț dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a Meseriilor – 11 martie 2020

Divertisment

În conformitate cu Legea 66/2019, vă informăm că, în perioada 11.02-11.03.2020, urmează a fi organizate evenimente în cadrul campaniei de promovare publică a învățământului profesional și tehnic și celebrarea ”Zilei Naționale a Meseriilor” – 11 martie 2020.
În perioada 24-28.02.2020, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Neamț, inspectoratul școlar organizează ”Galeria meseriilor”. Activitatea constă în amenajarea de către unitățile care organizează învățământ profesional și tehnic, a unor standuri cu ateliere tematice, pe domenii
profesionale, la care sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților locale, agenți economici, parteneri educaționali, absolvenți ai clasei a VIII-a, profesorii și părinții acestora, mass-media etc.

Activitatea va avea loc pe trei zone : Piatra-Neamț la sala expozițională a CCI Neamț din b-dul Republicii, Roman la CT ”Petru Poni”și Târgu-Neamț la Casa de Cultură. Cu această ocazie vor avea loc întâlniri cu toți actorii implicați în organizarea și promovarea ÎPT, la care sunteți invitați și dvs. stimați reprezentanți ai mass-media, după cum urmează :

Marți 25 februarie 2020, ora 10.00, la Piatra-Neamț;

Miercuri 26 februarie 2020, ora 10.00, la Roman;

Joi 27 februarie 2020, ora 10.00, la Târgu-Neamț.
În ziua de 3 martie 2020 se va organiza activitatea ”Ziua porților deschise” în toate unitățile IPT din județ, în care absolvenții claselor a VIII-a pot interacționa cu posibilii viitori colegi și profesori.

De asemenea, în această perioadă se va organiza, la nivel județean, concursul cu titlul ”Meseria de succes este ….”, care se va concretiza cu realizarea unei platforme, pe care se vor posta filme de prezentare ale școlilor IPT.
În ziua de 11 martie 2020 vom organiza o masă rotundă, la sala de festivități de la CT ”Gh. Cartianu”, cu participarea agenților economici, membri ai CLDPS Neamț, parteneri educaționali etc. ocazie cu care se va analiza efectul activităților desfășurate, vor fi premiați câștigătorii concursului mai sus menționat și vor prezentate exemple de bune practici și de succes în domeniul învățământului profesional și tehnic.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.