DGASPC caută persoane dornice să devină asistenţi maternali

Social

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ a început o campanie prin care caută persoane dornice să devină asistenţi maternali.

Potrivit informaţiilor furnizate, luni, AGERPRES, de conducerea instituţiei, persoanele care doresc să devină asistenţi maternali trebuie să fi absolvit minimum 10 clase şi o şcoală profesională, să deţină o locuinţă decentă pentru nevoile unui copil, să nu aibă cazier judiciar, să nu fie decăzute din drepturile părinteşti şi să nu aibă boli cronice transmisibile.

Dacă sunt îndeplinite aceste condiţii, solicitantul şi membrii familiei care locuiesc în casa unde va ajunge în plasament copilul vor fi evaluaţi psihologic de către specialiştii DGASPC, după care asistenţii maternali şi familiile lor urmează cursuri gratuite de perfecţionare şi instruire.

Salariul unui asistent maternal este cuprins între 3.200 şi 5.000 de lei brut, în funcţie de numărul de copii pe care îi are în plasament dar şi de alte condiţii ce ţin de vârstă sau vechime în muncă, la care se adaugă voucherele de vacanţă.

La sfârşitul anului trecut, în evidenţele DGASPC Neamţ erau 405 asistenţi maternali profesionişti care aveau în grijă 534 de copii cu măsură de protecţie tip plasament la asistent maternal profesionist. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.