Focar de Covid-19 în secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal Roman

Social

Un focar de Covid-19 a izbucnit în secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, după ce 27 de pacienţi şi cadre medicale au fost confirmate pozitiv la virus, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, Radu Firăstrău.

Iniţial a fost confirmat un caz de Covid-19 în data de 9 mai, la o pacientă internată în secţia de psihiatrie, fapt pentru care s-a trecut la testarea tuturor pacienţilor şi cadrelor medicale.

“Până în prezent s-au testat 34 de pacienţi din care s-au confirmat 25 de cazuri. Toţi au fost internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Au fost testate 38 cadre medicale din care 2 sunt pozitive, 10 negative iar pentru 26 rezultatul este în aşteptare”, a declarat directorul DSP Neamţ.

Pacienţii negativi sunt supravegheaţi clinic şi epidemiologic timp de 14 zile de la ultimul contact presupus infectant în secţia de psihiatrie, a adăugat directorul DSP Neamţ.

Cel mai mare focar de Covid-19 din judeţul Neamţ a fost înregistrat la Centrul de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap din Păstrăveni. Aici au fost confirmaţi pozitiv 67 angajaţi şi 100 de asistaţi, iar un asistat a decedat. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.