Medicii Spitalului Județean din Piatra Neamț nu mai fac față numărului de pacienți infectați cu coronavirus. Zeci de bolnavi, trimiși la Iași

Social

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț nu mai fac față numărului mare de cazuri confirmate cu COVID-19. Astfel, 30 de pacienți sunt transferați joi la Iași.

„Am obținut acordul telefonic al doamnei profesor Dorobăț pentru a transfera 30 de pacienți de la spitalul din Piatra-Neamț către Spitalul de Boli infecțioase Iași”, a confirmat pentru Mediafax managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Florin Apostoae.

„Avem personal limitat, iar medicii de boli infecțioase nu mai reușesc să facă față. Am reorganizat și celelalte ture pe secții, dar consider că tratamentul acestor pacienți trebuie supravegheat și supervizat de către medicii de boli infecțioase și medicii pneumologi, în afară de cei din ATI”, a adăugat Apostoae.

Numărul de cazuri confirmate cu coronavirus în județul Neamț a ajuns joi la 202.

La acest moment, în spitalul din Piatra-Neamț sunt 7 medici de boli infecțioase, la care se mai adaugă doi medici pneumologi, detașați de la alte unități medicale din Neamț.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.