Unsprezece candidaţi, între care trei femei, s-au înscris în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ

Politica

Dintre aceştia, trei sunt independenţi, respectiv Florentina Luca-Moise, Diana-Nicoleta Acatrinei şi Alin-Ştefan Lehăduş.

Pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă mai candidează actualul edil, Andrei Carabelea (PNL), Adrian-Vasile Niţă (PSD), Vasile Panaite (PUSL), Marius Apopei (AUR), Alina Tatomir (Alianţa Dreapta Unită), Vasile Babătă (Alianţa Politică România Socialistă), Marius-Loredan Popa (SOS) şi Constantin Băltog (Partidul Progresist).

Profesiile candidaţilor sunt dintre cele mai diferite, de la avocat, la jurist, profesor sau economist.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ s-au înscris şapte candidaţi, toţi reprezentanţi ai unor partide sau alianţe politice.

Din partea PSD candidează liderul filialei, Daniel-Vasilică Harpa.

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr, este candidatul liberalilor pentru preşedinţia CJ Neamţ.

Mai candidează senatorul Sorin Lavric (AUR), Marinela Apostol (Alianţa Dreapta Unită), Lucian Melinte (Alianţa Politică România Socialistă), Raluca Cucu (Partidul Alternativa Dreaptă) şi Claudiu Ştefan Neguriţă (SOS).

Dacă la Primăria Piatra-Neamţ candidează primarul în funcţie, la preşedinţia Consiliului Judeţean nu se înregistrează aceeaşi situaţie.

Ionel Arsene, ales în urmă cu 4 ani preşedinte al CJ din partea PSD, a fost condamnat anul trecut la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru fapte de corupţie şi a fugit în Italia.

Preşedinte interimar al CJ Neamţ a fost ales Ion Asaftei (ALDE) care, în momentul de faţă, este candidat pe lista PSD pentru un mandat de consilier judeţean.

Potrivit prefectului Adrian Bourceanu, numărul total de persoane cu drept de vot cu domiciliul în Neamţ este de 455.756 de persoane.

Au fost amenajate 490 de secţii de votare.

Judeţului Neamţ i-au fost repartizate 2.508.657 de buletine de vot, dintre care peste 501.000 sunt pentru alegerile europarlamentare, iar restul pentru alegerile locale.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe FacebookInstagram, YouTube , TikTok Twitter .