Planul Urbanistic General, o altă promisiune îndeplinită – susţine primarul Dragoş Chitic (PMP)

Politica

Finalizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Piatra-Neamţ este o altă promisiune îndeplinită, a declarat, marţi, într-un comunicat de presă, primarul Dragoş Chitic, candidatul PMP pentru încă un mandat de edil.

Primarul Dragoş Chitic a subliniat că a lucrat la PUG alături de viceprimarul Bogdan Gavrilescu, preşedinte al PMP Neamţ şi candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

„Municipiul Piatra-Neamţ are finalizat şi aprobat noul Plan Urbanistic General al oraşului, cel mai important document urbanistic al unei localităţi. Noul PUG a fost finalizat în anul 2019, Piatra-Neamţ fiind la acea vreme printre puţinele municipii din ţară care aveau un PUG actualizat. Planurile Urbanistice Generale cuprind reglementări şi regulamente de urbanism locale pentru întreg teritoriul oraşului, delimitează suprafeţele intravilane şi extravilane, stabilesc regimurile de înălţime ale clădirilor, categoriile de folosinţă ale diverselor zone şi cuprind norme generale pentru documentaţiile ulterioare de urbanism de rang inferior. Finalizarea noului PUG reprezintă şi un suport important pentru dezvoltarea oraşului, un sprijin pentru cetăţeni dar şi pentru companiile care vor să investească în Piatra Neamţ”, a declarat primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic.

Importanţa actualizării PUG a fost subliniată şi de viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

„Un PUG nou reprezintă un suport real pentru dezvoltarea oraşului. În calitate de inginer constructor, finalizarea noului PUG al municipiului Piatra-Neamt a fost un proiect de suflet. Un PUG nou pentru Piatra-Neamţ înseamnă corectarea regimului de înălţime al clădirilor, a paletei cromatice utilizate pentru vopsirea imobilelor, precum şi modul în care sunt delimitate suprafeţele intravilane şi extravilane. PUG nou mai înseamnă şi o nouă delimitare a spaţiilor verzi, dar şi normative şi regulamente de construcţii şi dezvoltare a oraşului”, a declarat viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

Noul Plan Urbanistic General al municipiului Piatra-Neamţ a primit vot favorabil în Consiliul Local în anul 2019 şi are termen de valabilitate de 10 ani. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.